g
rozowyslon: jak narysować 2x+5 ?
24 lis 16:10
PW:
24 lis 16:13
rozowyslon: w ukladzie rownan.....
24 lis 16:14
rozowyslon: w ukladzie współrzednych!*
24 lis 16:14
miszcz: no to klamre sobie dodaj
24 lis 16:15
miszcz: a synu, układ współrzednych. najpierw musisz poznac definicje tego stwierdzenia. na wikipedii
jest bodajze 234 strony o tym, zaskakujace informacje mozna w nich znalezc.
24 lis 16:15
rozowyslon:
24 lis 16:17
[N[ELO]]: y=2x+5
znajdujesz 2 punkty np miejsce zerowe czyli 0=2x+5 −2x=5 czyli x=−2,5 (−2,5;0) i byle jaki np
dla x=1 y=7 czyli (1;7) i zaznaczasz te 2 punkty w układzie współrzędnych i łączysz je prostą
która jest nieograniczona

taka długa długa
24 lis 16:17
rozowyslon: ,dzieki wielkie
24 lis 16:17
PW: Jeszcze się nie domyślasz? Samo 2x+5 to najwyżej zapis jakiegoś dzialania: do podwojonej
liczby x dodano 5. Nie jest to nawet równanie − jak to narysować? Jeżeli masz na myśli wykres
funkcji, to ją zdefiniuj.
24 lis 16:18
rozowyslon: o, dziekuje
ELO
24 lis 16:18