matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o rozwiązanie dziękuję
abc:
Określ liczby rozwiązań podanego układu równań liniowych w zależności od parametru rzeczywistego p. (p+1)x−y+pz=1 (3−p)x+4y−pz=−4 px+3y=−3
24 lis 15:59
Krzysiek:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wzory_Cramera#Twierdzenie
policz wyznacznik i sprawdź dla jakich 'p' wyznacznik jest równy zero.
24 lis 16:02