wyznacz współczynniki trójmianu kwadratowego
historyk : witam kolejny raz funkcja kwadratowa
treść
wyznacz współczynniki trójmianu kwadratowego y = 2x2 + bx + c wiedząc że jego liczby −1 i 4 są
jego pierwiastkami
24 lis 15:21
Bogn: 52
21 mar 21:14
wredulus_pospolitus:
f(x) = 2(x+1)(x−4) wymnażasz i porównujesz
21 mar 22:01
wredulus_pospolitus:
cholera ... dałem się naciągnąć
21 mar 22:01
Jolanta: Wzory Vieta
b=−6
c=−8
21 mar 22:09
Jolanta: E tam naciągnąć .Jeżeli ktoś będzie szukał rozwiązania to znajdzie🙂
21 mar 22:11