matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
;]:
Wiosną cenę zimoerj kurtki obnizono o 20% i wówczas kosztowała ona 320zł. Oblicz cene kurtki przed obnizką.
12 paź 17:12
Emka:
100%=x 80%=320 0,8x=320/:0,8 x=400
12 paź 17:33
:]:
dzięki
12 paź 17:33