matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dziedzina wyrażenia
annna99:
x−3
Dziedziną wyrażenia W=
jest zbiór:
Ix+6I
a.R b.R/{60} c.R/{−6} d.R/{−6,6} Proszę o wyjaśnienie.
24 lis 13:35
bezendu:
Rozwiązuje równanie |x+6|=0 x+6=0 x=−6 D=R\{−6}
24 lis 13:38