matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dsa
Majin K.:
rozwiaż rownanie na przedziałach: 6+x=2|x+3|
24 lis 13:32
bezendu:
1
0
(−
∞
,−3) 2(−x−3)=6+x −2x−6=6+x −3x=12 3x=−12 x=−4∊(−
∞
,−3) 2
0
<−3,
∞
) 2x+6=6+x x=0∊<−3,
∞
)
24 lis 13:37