matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Bardzo proszę o pomoc
Piotrek:
zadanie 1. x→y (arytmetyczne) a
1
= 10 zł a
2
= 20zł a
3
= 30 zł y→x (geometryczne) a
1
= 1 gr a
2
= 2 gr a
3
= 4 gr a
4
= 8 gr Kto na tej transakcji zyskał i ile?
24 lis 12:44
matyk:
A jakaś treść zadania?
24 lis 12:45