Proszę opomoc w rozwiązaniu zadania
Zuzia: Proszę o pomoc w zadaniu.
1. Wyrażenia zapisz w postaci ilorazu wielomianów.
a) (x+2) * x
12 −4
2. Rozwiąż równanie
Z góry bardzo dziękuję
24 lis 12:40
matyk: Z czym jest konkretnie problem?
Sporo tych przykładów dajesz
24 lis 12:41
Kaja: | | x−1 | | x2+x | | x−1 | | x(x+1) | | x | |
b) |
| * |
| = |
| * |
| = |
| |
| | x+1 | | 2x−2 | | x+1 | | 2(x−1) | | 2 | |
24 lis 12:42
Kaja: 1. c), d) sprowadź do wspólnego mianownika
24 lis 12:43
24 lis 12:43
Kaja: 2. a) zał.2x+3≠0
4x+5=0
24 lis 12:43
24 lis 12:44
Kaja: resztę spróbuj sama rozwiązać
24 lis 12:44