matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Piotr 10:
4
3
1
Wykaż, że jeżeli A,B są podzbiorami Ω oraz P(A) <
, P(A∩B)>
to P(A∩B') <
.
7
8
5
P(A∩B')=P(A−B)=P(A) − P(A∩B)
4
3
11
1
P(A∩B')=P(A) − P(A∩B)=
−
<
<
7
8
56
5
1
P(A∩B') <
5
Dobrze czy źle
24 lis 10:46
matyk:
W trzeciej linijce poprawiłbym trochę zapis:
4
3
11
1
P(A ∩ B')=P(A)− P(A ∩ B)
<
−
<
<
7
8
56
5
Poza tym jest ok
24 lis 11:56
Piotr 10:
Ok, dzięki
24 lis 11:59