matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help!
Wydi:
2*5
1
6
−9*5
1
5
Kurcze mam zaniki pamięci że nie mogę sobie poradzić z banalnym
5
1
4
przykładem
jak to dalej rozbić?
12 paź 16:46
anet:
5
1
4(2*5
2
−9*5)
=
=2*25−9*5=50−45=5
5
1
4
12 paź 16:52
anet:
znaczy tam jest w liczniku i mianowniku 5
14
12 paź 16:53
Wydi:
No właśnie
dzięki anet
12 paź 16:56