matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz-sześcian
kaczi:
Oblicz objętość sześcianu, jeżeli pole ściany tego sześcianu wynosi 64 cm
2
.
24 lis 08:27
matyk:
ściana jest kwadratem a− bok sześcianu a=
√
64
=8 V − objętość. V=a
3
=8
3
=2
9
=512 cm
2
24 lis 08:34