rachunek prawdopodobieństwa
Ósemka: Rzucamy dwukrotnie kostką do gry. Jakie jest prawdopodobieństwo otrzymania w sumie co najmniej
8 oczek?
12 paź 16:41
;]: 64
12 paź 17:10
Ósemka: ale prawdopodobieństwo jest zawsze mniejsze od 1
12 paź 17:13
theluk@gmail.com: Ω= 36 A = 5 więc P od A = 5/36
19 lis 13:26
ss: jakie 5 ?
15/36
18 gru 16:14
malgos_102: dave:
Ω=62=36 (6 możliwych wyników rzucając dwukrotnie)
A={(2,6)(3,5)(3,6)(4,4)(4,5)(4,6)(5,3)(5,4)(5,5)(5,6)(6,2)(6,3)(6,4)(6,5)(6,6)}=15 zdarzeń
przyjających gdy suma oczek ≥ 8
P(A)=|A| / |Ω|=15 / 36=5/12
17 mar 14:25