Prostokąt ABCD o obwodzie 40 cm rozcięto na dwa prostokąty o obwodach 20 i 34 cm
kamczatka: Prostokąt ABCD o obwodzie 40 cm rozcięto na dwa prostokąty o obwodach 20 i 34 cm. Oblicz
długości boków prostokąta ABCD.
23 lis 22:16
...:

np.
a+b=20
2(a−x)+2b=34
2x+2b=20
23 lis 22:44
Eta:
a=7 , b=13 , x= 3
23 lis 22:46
kamczatka: jak te układy rozwiązać bo są po 3 niewiadome ?
24 lis 10:15
kamczatka: mi wyszło a=13 b=7 x=3
24 lis 10:21
Paarn: Wyznacz z pierwszego mrównania na przykład ( b=20−a ), podstaw do dwóch pozostałych równań i
dalej dasz rade
24 lis 10:21