matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Piotr 10:
I
L=10log
I
o
Jak z tego wyznaczyć I? Jak coś jest to poziom natężenia dźwieku, I
0
to próg słyszalności a I− to natężenie dzwięku
23 lis 22:08
Rafał28:
L
I
=log
10
I
o
I
10
L/10
=
I
o
I = I
o
* 10
L/10
23 lis 23:18