bezendu:

Ostatni najprościej narysować
| | 2 | |
f(x)= |
| i przesuwam odpowiednio o wektor v→[1,3] Oczywiście dziedzina D=R\{1} |
| | x | |
23 lis 21:55
Eta:
Czy Wam też się nie wyświetla cała strona? czy tylko mnie?
23 lis 21:57
bezendu:
U mnie tylko 3 pierwsze wątki !
23 lis 22:00
dero2005:
nie wyswietla się
23 lis 22:00
bezendu:
Przepraszam teraz już tylko 1
23 lis 22:01
Mila:

D: x≠−1
1) |x+1|=x+1 dla x≥−1 wtedy funkcja ma wzór
f(x)=1 i x∊<−1,1)U(1,
∞)
2) |x+1|=−x−1 dla x<−1 wtedy funkcja ma wzór:
| | 3x+1 | | 3x−3+3+1 | |
f(x)= |
| = |
| = |
| | x−1 | | x−1 | |
| | 4 | |
f(x)= |
| +3 postać kanoniczna − popielaty wykres, bierzesz pod uwagę tyko tę część dla |
| | x−1 | |
x<−1
23 lis 22:02
Mila:
Tylko jeden wątek.
W takim razie dobranoc
23 lis 22:09
bezendu:
Dobranoc
23 lis 22:11
Felix: | | 4 | |
ok, wielkie dzięki, mam błąd rachunkowy. Mam tylko pytanie wykres f(x)= |
| +3 jak przetnie |
| | x−1 | |
oś OX musimy odbić wartości ujemne?
23 lis 22:12
5-latek: U mnie tez tylko jeden watek sie wyswietla na chwile obecna
23 lis 22:15
Mila:
Wszystko co jest nad dziedziną x<−1 bierzesz takie jakie jest. Widzisz, że odrzuciłam część
gałązki.
Takie odbicie wchodzi w rachubę, gdy masz |f(x)|.
23 lis 22:18
Trivial: a
23 lis 22:30
Felix: aaaaaaaaa, wielkie dzięki, nie zauważyłem

. Pytałem właśnie o to. Jeszcze raz wielkie dzięki
za pomoc. Będzie mi niezmiernie miło jak w przyszłości mi jeszcze pomożecie
23 lis 22:31
bezendu:
To teraz wygląda, że ja wstawiłem jakiś rysunek
23 lis 22:32