Trygonometria
Tryg: Wiedząc że: tgα + ctgα = 3 oblicz:
√9+tg2 α + ctg2 α =
23 lis 20:56
Mila:
Podpowiedź.
tg2α+ctg2α=(tgα+ctgα)2−2tgα*ctgα
23 lis 20:58
Tryg: A pierwiastek poprostu redukuje?
23 lis 21:03
5-latek: NIe mozesz teraz przed podstawieniem zredukowac pierwiastka
Masz podpowiedz
Mili 
Pozdrawiam i

Masz nastepna podpowiedz
tgα*ctgα=1
23 lis 21:12
Eta:
Jak napisała Ci
Mila (którą pozdrawiam

tg
2α+ctg
2α= (tgα+ctgα)
2−2tgα*ctgα= (3)
2−2*1 =
7 ( bo tgα*ctgα=
1
zatem
√9+7= ....... a to już wiesz
23 lis 21:15
Mila:
Witaj, Eto, jak nóżka, dobra do skakania, czy tylko do chodzenia?
Pozdrawiam , również 5−latka.
23 lis 21:28