uzasadnij
lucyna: Dany jest dowolny trojkat. Uzasadnij, ze promien okręgu opisanego na tym trojkacie jest dwa
razy większy od promienia okręgu przechodzącego przez srodki wszystkich bokow trojkata.
23 lis 20:21
pigor: ..., np. tak : niech R (R
1) − długość promienia okręgu opisanego na
danym (nowym) Δ, to
jasne jest, że powstały (nowy) Δ jest podobny (cecha k,k,k) do danego
w skali k=
12, zatem z własności podobieństwa elementy liniowe tych trójkątów,
a więc także promienie R
1=
12R ⇒
R= 2R1 c.n.u. ...
23 lis 21:18
lucyna: a jest do tego jakis rysunek>\?
23 lis 22:02
Eta:
Do czego Ci ten rysunek? pigor wszystko wyjaśnił !
23 lis 22:07
lucyna: nie krzycz bo glos stracisz
23 lis 22:26
Eta:
23 lis 22:50
MQ: Eta! Po Tobie się nie spodziewałem, że też się zmienisz w Miley Cyrus, czy jak jej tam.
23 lis 22:55
Eta:
"nie krzycz, bo głos stracisz"
23 lis 22:57
Eta:
A tak poza nawiasem : trzeba iść z duchem czasu ........

Nawet takie "emotki" wymyślili
23 lis 22:59
MQ: Chodzenie z duchem czasu prowadzi czasem na manowce. Lepiej chodzić własnymi ścieżkami.
23 lis 23:02