Pomocy
Aśek: Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak rozwiązać to zadanie ?
Serce bije w rytmie około 1 uderzenia na 0,9 sekundy. Ile uderzeń wykonało twoje serce od dnia
narodzin.? Odpowiedź podaj w notacji wykładniczej ?
Proszę o odpowiedź
12 paź 16:12
Biebrza: czyli 4*103 na godzinę,96*103 na dobę,itd
12 paź 16:18
Aśek: a możesz mi wytłumaczyć skąd się wzięły poszczególne liczby .?
12 paź 16:32
Biebrza:
1uderzenie−−−0,9s
x uderzeń −−−3600s(1godz.)
x=4000=4*100=4*10
3
24*x=24*4*10
3=96*10
3
Teraz policz ile masz dób(dobrze zrozum i nie odpowiadaj ,że jedną) i pomnóż przez liczbę
uderzeń i napisz ile wyszło,jeśli chcesz ,żeby wszyscy wiedzieli ile masz lat.Jeśli nie ,to
sama zapisz w notacji wykładniczej.
12 paź 17:26
Ania: róbci wszystkie zadania

Ktoś był pierwszy:(:(
12 paź 17:29
Biebrza: ?nie rozumiem
12 paź 17:48