matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby zespolone
Kiwi:
Dlaczego zbior pierwiastkiow wielomaniu (z−1)
3
+8i pokrywa sie ze zbiorem 1+
3
√
−8i
?
23 lis 15:57
MQ:
(z−1)
3
+8i=0 ⇔ (z−1)
3
=−8i ⇔ z−1=
3
√
−8i
⇔ z=1+
3
√
−8i
23 lis 16:01
Kiwi:
dzieki
23 lis 16:05