40p{3}=U{1}{2}a(26-a)U{p{3}}{2} /*4
kamczatka:
160
√3=a(26−a)
√3
i czemu tak wyszło przez 4 czy przez 2 zostało to pomnożone ?
23 lis 15:16
kamczatka: ?
23 lis 15:24
jakubs: Po prawej stronie mianownika jest mnożenie.
23 lis 15:31
23 lis 15:33
23 lis 15:36
kamczatka: aha o to chodziło dzięki, w mnożyć nie trzeba od lewej do prawej ?
23 lis 15:39
jakubs: Mnożenie jest przemienne.
23 lis 15:40
kamczatka: a teraz jak jest U{√3{4}a(26−a)
to jak to wyliczyć ?
26√3a−√3a2=160√3
powinno wyjść
−a2+26a−480
23 lis 15:45
kamczatka: dobra już mam
23 lis 15:50