matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
permutacje
Jacek:
W grupie permutacji S
6
znaleźć σ spełniające warunek η * σ
−1
= r gdzie
1 2 3 4 5 6
3 2 6 5 4 1
1 2 3 4 5 6
2 6 1 4 3 5
r =
, η =
,
Podać znak permutacji σ.
23 lis 15:02
Krzysiek:
η*σ
−1
*σ=r*σ r
−1
η=σ
23 lis 15:30