problem
Dawid: Gry komputerowe zabieraja mi cenny czas nie potrafie sie ograniczyc grac np 2h dziennie lub
dopiero gdy wykonam wszystkie obowiazki. Co moge zrobic?
23 lis 14:46
MQ: 1. Wywalić komputer.
2. Zepsuć komputer.
3. Poprosić rodziców, żeby ci zablokowali konto.
4. Przystąpić do programu "Wybierz łopatę".
23 lis 14:55
Trivial:
Trzeba sobie wyrobić silną wolę i po prostu przestać bez żadnych ograniczeń. Znajdź sobie pasję
(najlepiej wymagającą) i się jej poświęć, a sam zobaczysz że gry komputerowe staną się o wiele
mniej ciekawe niż wcześniej. Jako bonus, możesz później przerodzić tę pasję w zawód − nie ma
chyba nic lepszego od robienia w życiu tego co się lubi i jeszcze mieć za to płacone!
23 lis 15:12
Dawid: Trivial a masz czasem takie przeswiadczenie ze to czego sie uczysz to strata czasu ?
23 lis 15:38
Trivial:
Nie, gdyż nie uczę się tego, co mnie nie interesuje. Na studiach miałem kilka mało
interesujących przedmiotów, które od razu sobie odpuściłem. Potem wystarczy je jakoś zdać i po
problemie.
23 lis 15:46
Dawid: Widzisz ty wiesz co masz robic, natomiast ja jestem w takiej sytuacji ze caly czas mi mowia
zeby sie uczyc tego co jest na studiach bo to jest wazne, nawet czasami jak widze znajomych
ktorzy wszystko ogarniaja to mnie szlag trafia ze ja nie ogarniam bo mi sie po prostu tego nie
chce uczyc, naprawde nie wyobrazam sobie zeby jakakolwiek firma szukala osob ze znajomoscia
tego co tam robimy. We wslanym zakresie ucze sie tego w czym chcialbym pracowac no ale przez
te zasrane gry za malo czasu temu poswiecam i pewnie tak jak napisal MQ nim sie obroce trafie
do jakis robot fizycznych bo czas sie w koncu skonczy. Moze gdyby udalo mi sie znalesc prace
adekwatna do moich zainteresowan to troche klarowniej patrzalbym na wszystko.
23 lis 16:25
MQ: Może zacznij wybierać gry, które coś dają?
Polecam COLOBOT
23 lis 16:29