matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
x^2+x^2=36
kamczatka:
x
2
+x
2
=36 2x
2
=36 x
2
=12 x=2
√
3
dobrze ? bo w rozwiązaniach mam:
6
x=
=3
√
2
√
2
23 lis 14:16
Hajtowy:
2x
2
=36 || : 2 x
2
=18
23 lis 14:18
Hajtowy:
Uczymy się dzielić
23 lis 14:18
kamczatka:
ok pomyłka dzięki
23 lis 14:19
ICSP:
x = ± 3
√
2
23 lis 14:20