.
Arek: wITAM,
mam problem. możecie pomóc mi rozwiązać zadanie :
w ciągu arytmetycznym dane są a
1=3 r=−4. Oblicz a
14
z góry wielkie dzięki
23 lis 14:05
5-latek: Jaki jest wzor na ogolny wyraz an w ciagu arytmetycznym
23 lis 14:13
Hajtowy: an=a1+(n−1)r
a14=3+13r
a14=3+13*(−4)
a14= 3 − 52 = −49
a14=−49
23 lis 14:17
5-latek: No i co jestes zadowolony z siebie ze napisales mu gotowca
23 lis 14:21
Hajtowy: I sorry 5−latek

Nie widziałem Twojego posta wcześniej ...
23 lis 14:23
Arek: bardzo dziękuje
23 lis 14:33