Rozwiąż równanie f.wykładnicza+trygonometria
1906: 81(sinx2x−1)*cos3x −9(sinx−cosx)2=0
23 lis 13:23
+_: Jeżeli zamiast sinx2x ma być sin2x to:
81(sin2x−1)*cos3x −9(sinx−cosx)2=0 81=92
92(sin2x−1)*cos3x =9(sinx−cosx)2
2(sin2x−1)*cos3x =(sinx−cosx)2
Dalej spróbój sam wykonaj podniesienie do kwadratu przenieś na lewą i wyciągnij przed nawias
23 lis 15:54
1906: próbowałem w ten sposób i nie wychodzi...
28 lis 11:39
1906: up
2 gru 12:34
Marycha i Bocian:
A dalej mógłbyś zauważyć miast gapić się jak cielę na malowane wrota,że
(sin2x−1) =−(sinx−cosx)2
2 gru 12:57