matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
uklad rownan
czarna:
Proszę o pomoc Metodą eliminacji rozwiąż układy równań: ( metoda Gaussa)
⎧
5x+3y+4z=−18
⎨
3x+z=−7
⎩
6x+3y+6z=−27
23 lis 13:13
Krzysiek:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Metoda_eliminacji_Gaussa
23 lis 13:51