matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
tosia:
suma miejsc zerowych funkcji wynosi: x1+x2=−2,5 a iloczyn −1,5 do wykresu funkcji należy punkt A(1,4) napisz wzór w postaci ogólnej
23 lis 12:06
Nienor:
−b
5
x
1
+x
2
=
⇒ b=
a
a
2
c
−3
x
1
x
2
=
⇒ c=
a
a
2
5
3
f(x)=ax
2
+
ax−
a
2
2
Podstawić A i wyliczyć a
23 lis 12:42