matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
okręgi w funkcji homograficznej
Monika:
6
Dana jest funkcja f(x)=
− 3. Napisz równanie o środku w punkcie przecięcia się
x−3
asymptot wykresu funkcji f, mającego dokładnie dwa punkty wspólne z wykresem funkcji f. (x−2)
2
= (y+3)
2
− r
2
6
I jak obliczyć to r? Muszę podstawić y=
− 3 czy jest jakiś inny sposób?
x−3
23 lis 11:34
Monika:
6
przepraszam tam jest y=
− 3
x−2
23 lis 11:35