POMOCY POMOCY POMOCY !!!!!
KOZA: Wpłacono do banku , oferującego oprocentowanie 4,4% w stosunku rocznym sumę 12000 zł. Jaką
kwotę otrzyma klient po upływie 3 miesięcy po potrąceniu podatku (20% odsetek ) ?
22 lis 22:35
daras: ja daje 5% niech mi ktoś pożyczy chociaż 10 000 zł
22 lis 22:57
22 lis 23:00
KOZA: Może mi ktoś chociaż do wzoru podstawić bo nie wiem co ma być 100 % a co ma być x .

?
23 lis 08:41
daras: GG:2489859
Po roku bez podatku otrzymałby: 12 000 x 0,044 = 528 zł
| | 1 | |
więc po 3 mies.= |
| roku z tytułu odsetek należy mu się 132 zł |
| | 4 | |
odjąć podatek Belki: 132 x 0,2 = 26,40 zł czyli czysty zysk, to 132 − 26,40 = 105,60 zł
Łączna kwota to 12 000 + 105,60 =12 105,60 zł pod warunkiem, że zerwanie lokaty przed czasem
nie spowoduje wypłaty tylko wpłaconej kwoty lub zmniejszenia jej oprocentowania.
23 lis 10:49
daras: kiedy dostanę te
24 lis 20:28