logarytmy
Alusia: log3(x−1)2=2
a jak to rozwiazac?
22 lis 22:10
Arqc:
logab=c⇔ac=b
22 lis 22:13
Alusia: (3√3)x+2=2
i jeszcze to. bardzo prosze o pomoc bo to praca kontrolna i musze o do jutra wyslam profesorce
22 lis 22:15
krystek: 2log3(x−1)=2⇒log3(x−1)=1⇔31=(x−1)
22 lis 22:15
Alusia: oj zle podalam
(3√3)x+2=270.5x+1
teraz jest dobrze
22 lis 22:20
daras: od razu podaj maila do profesorki to z nia pogawędzimy
22 lis 22:21
krystek: i teraz def log
31/3(x+2)=2
22 lis 22:22
Alusia: z nia sie nie da gawedzic a ja naprawde musze to zrozumiec wszystko:(
22 lis 22:22
Janek191:
log
3 ( x − 1)
2 = 2
log
3 ( x − 1)
2 = log
3 9
( x − 1)
2 = 9
x − 1 = − 3 lub x − 1 = 3
x = − 2 lub x = 4
=================
(
3√3)
x + 2 = 27
0,5 x + 1
( 3
13)
x + 2 = (3
3)
0,5 x + 1
3
13x +23 = 3
1,5 x + 3
| 1 | | 2 | |
| x + |
| = 1,5 x + 3 / * 3 |
| 3 | | 3 | |
x + 2 = 4,5 x + 9
4,5 x − x = 2 − 9
3,5 x = − 7
x = − 2
=====
22 lis 23:13
Janek191:
log
3 ( x − 1)
2 = 2
log
3 ( x − 1)
2 = log
3 9
( x − 1)
2 = 9
x − 1 = − 3 lub x − 1 = 3
x = − 2 lub x = 4
=================
(
3√3)
x + 2 = 27
0,5 x + 1
( 3
13)
x + 2 = (3
3)
0,5 x + 1
3
13x +23 = 3
1,5 x + 3
| 1 | | 2 | |
| x + |
| = 1,5 x + 3 / * 3 |
| 3 | | 3 | |
x + 2 = 4,5 x + 9
4,5 x − x = 2 − 9
3,5 x = − 7
x = − 2
=====
22 lis 23:14
daras: z tego co widać, to nie starasz sie zrozumiec tylko dostać gotowca, czyli działasz z algorytmem
ZZZZ
23 lis 10:42