W ostrokątnym trójkącie równoramiennym ramię ma długość 61, a wysokość poprowadz
kamczatka: W ostrokątnym trójkącie równoramiennym ramię ma długość 61, a wysokość poprowadzona do ramienia
ma długość 11.
oblicz pole tego trójkąta:
P=0,5*61*11=335,5
ale ramię ma długość 61 to podstawa też tyle ma ? przecież nie napisane jest że to trójkąt
równoboczny. I wysokość poprowadzona z obojętnie którego wierzchołka jest taka sama ?
22 lis 21:51
kamczatka: ?
22 lis 22:13
kamczatka: czemu tu jest 0,5*61*11
przecież nie wiadomo ile podstawa i wysokość mają.
22 lis 22:21
Janek191:

P = 0,5 a*h = 0,5*61* 11 = 335,5
22 lis 22:43
kamczatka: a to nie podstawa?
22 lis 22:49
Eta:

teraz już wiesz ?
22 lis 22:53
kamczatka: ok dzięki
23 lis 09:59