Oblicz pochodną następującej funkcji
Niszczu: Stosując wzory muszę jak najprościej obliczyć tą pochodną f(x)=logxsin2x , tak aby wynikiem
była funkcja f(x)=logcosxarccosx
22 lis 21:49
Cejlon: Źle sformułowałeś zdanie. W temacie mamy policzyć ci pochodną, a niżej piszesz, że to już jest
pochodna, a my mamy ci ją przekształcić.
23 lis 22:14
Niszczu: Faktycznie, źle zrozumiałem zadanie. W zadaniu mam policzyć 2 pochodne, f(x)=logxsin2x i
f(x)=logcosxarccosx, przepraszam za mój błąd, źle przeanalizowałem.
24 lis 18:42
Niszczu: * f(x)=logxsin2x ; f(x)=logcosxarccosx
24 lis 18:44