11111111111111111111
qu: narysuj
22 lis 21:43
qu: as pionowa −1
pozioma −2,5
dla x=0 y= 3/5
dla y=0 x= 1,5
móglby ktos spr czy sie zgadza ?
i wykres I i III ćwiartka
22 lis 21:59
q: nikt nie pomoże ?
22 lis 23:20
Hajtowy: Wyznacz dziedzinę
22 lis 23:21
Hajtowy:
x=10
y=0
oraz
x=0
y=5
To są Twoje miejsca zerowe
22 lis 23:24
q: mógłbym Cię poprosić abyś napisał skąd Ci się to wzięło ?
22 lis 23:37
q: tzn te MZ
22 lis 23:38
5-latek: Miejsca zerowe funkcji wymiernej a takowa tu masz wyznaczaz przyrownujac licznik do zera
Najpierw wyznaczas dziedzine czyli mianownik nie rowna sie 0
Potem licznik =0 i sprawdzasz z dziedzina
Policz teraz miejsca zerowe i napisz jakie beda lub bedzie
| | −2x+3 | |
maz tak |
| =0 gdzie 2x+5 nie rowna sie 0 |
| | 2x+5 | |
Napisz czy wiesz dlaczego tylko licznik przyrownujesz do zera?
22 lis 23:52
q: −2x+3 =0
to wychodzi
x= 1,5
czyli tak jak ja mialem
generalnie wiem ze licznik ale dlaczego to nie za bardzo
23 lis 00:02
5-latek: Bo jak mianownik bedzie rowny zero co dostaniesz jakie dzielenie przez 0 a czy to dzialanie
jest dozwolone?
23 lis 00:04