matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż
Barbara:
x
5
−2x
3
+x=0
22 lis 21:39
Eta:
x(x
4
−2x
2
+1)=0 x(x
2
−1)
2
=0 x(x−1)
2
(x+1)
2
=0 x=... v x=.... v x=...
22 lis 21:41
Barbara:
Piękne dzięki Eta
22 lis 21:45