matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zdarzenia
DeDee:
Zdarzenia A,B,C są takie, że P(A)=2/5 P(B)=4/5 P(C)=2/5 W takim wypadku: A)A∪C=B B)A=C C)B i C nie są rozłączne D)A i B są rozłączne Może być więcej niż jedna poprawna odpowiedź
22 lis 20:54