rysowanie wykresu
Alusia: narysuj wykres f(x)=9x−x2
z wykresu odczytaj a. ZW b. przedzialy monotonicznosci c. przedzialy w ktorych f(x)>0 f(x),0
d. extremum funkcji e napisz postac kanoniczna i iloczynowa
prosze o pomoc
22 lis 20:44
Alusia: czy to trzeba obliczyc delte, p ,q?
22 lis 20:46
krystek: Tak, jeżeli inaczej nie potrafisz
22 lis 21:25
krystek: x(9−x) m zerowe x1=0 lub x2=9 p=4,5 i liczysz q
22 lis 21:32
Alusia: a jak inaczej to mozna zrobic?
bo juz nic nie rozumiem:(
jak to narysowac?
22 lis 21:36
krystek:

Pokazałam q=f(4,5)=4,5(9−4,5)=
22 lis 21:39
Alusia: ale mi jakos wyszlo q =20.25
prosze o wytlumaczenie tego
22 lis 21:54
Alusia: wiec parabola chyba powinna byc usmiechnieta? dobrze mysle?
22 lis 21:58