heeelp na teraz!!
Jagoda: 1.Znajdz sumę,część wspólną oraz różnice A/B i B/A dla zbiorów A=<−3,5), B= (1;5>
2. Znajdz przybliżenie liczby siedem dziewiątych z dokładnościa do 0,1. Podaj błąd bezwzględny
tego przybliżeni w postaci ułamka zwykłego oraz błąd względny w procentach z dokładnością do
0,1% .
3.Znajdz równanie prostej:
a) przechodzącej przez A(−1;3 i B (2,−6)
b) rownoległej do prostej y=3x−4,której miejscem zerowym jest 3
c) prostopadłej do prostej y=−2x + 5 i przecinającej oś oy w punkcie −4
4.Oblicz 2,(6):1,8(5).Podaj wynik w postaci ułamka zwykłego
5.Rozloz na czynniki pierwsze liczby 144 i 120 . Podaj ich wszystkie dzielniki naturalne oraz
ich NWD i NWW
6. Oblicz wartośc wyrażenia
(pierwiastek z 27 − 2 pierwiastki z 12) razy ułamek: w liczniku 9 do
potegi 12 razy 27 do potegi 8 w mianowniku 3 do potegi 46
22 lis 17:21
sushi_ gg6397228:
a jakiś własny wkład?
22 lis 19:00