matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie graficznie
Ja:
równanie z wartością bezwględną − funkcja liniowa rozwiąż równanie graficznie: 6−I4−xI = I2−3xI
22 lis 17:16
Hajtowy:
Można zrobić to przedziałami:
2
<−oo ;
)
3
2
<
;4)
3
<4;+oo)
22 lis 18:30
Hajtowy:
x=0 x=2
22 lis 18:37