matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
figury
slony:
1. Na okregu o promieniu 2 opisano trapez o katach 45 30 . Oblicz pole i obwod trapezu.A 2. Dany jest trojkat ABC w ktorym |AB|= 10 |AC|= 6 |BC| = 12 . Wyznacz dlugosci srodkowej ad i sinus kata dab.
22 lis 15:01