matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz korzystając z definicji logarytmu
xma:
Oblicz korzystając z definicji logarytmu: Log1/3(log1/3x)=−1
21 lis 22:10
Janek191:
x > 0
1
log
1
3
( log
1
3
x )= − 1 ⇔ log
1
3
x = (
)
−1
= 3 ⇔
3
1
1
⇔ x = (
)
3
=
3
27
===============
22 lis 10:47
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/217.html
A taka jest definicja logarytmu.
22 lis 10:49