matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Działania na potęgach
Madzia:
Bardzo proszę o pomoc w obliczeniu wyrażenia: (1080•6
4
+6
7
):(6
3
)
2
Z góry dziękuję za pomoc
21 lis 22:09
Madzia:
Pomoże ktoś?
21 lis 22:29
Alfa:
1080 * 6
4
+ 6
7
6
4
(1080 + 6
3
)
1080 + 216
1296
=
=
=
=
=
6
6
6
6
6
2
6
2
6
4
=
= 6
2
= 36
6
2
21 lis 22:34
Eta:
1080 = 6*6*6*5= 5*6
3
(5*6
3
*6
4
+6
7
)
5*6
7
+6
7
6*6
7
6
8
=
=
=
= 6
2
= 36
6
6
6
6
6
6
6
6
21 lis 22:36