logarytmy
michalo896: 103+log5 =
41−log23=
4log23+3log162=
2
log63 *log612 + log − 2=
6
21 lis 22:03
michalo896: w tym ostatnim się przestawiło bo tam jest + log2/6 z 2
21 lis 22:08
Alfa:
1) = 10
3*10
log5 = 1000*5 = 5000
| | 1 | |
2) = 41*4−log23 = 4*22*log23−1 = 4*22log2(1/3) = 4*2log2(1/9) = 4* |
| = |
| | 9 | |
3) podobnie
4) co jest po prawej stronie równania ?
21 lis 22:10
21 lis 22:11
michalo896: tak
21 lis 22:14
Eta:
A ja myślę,że jest tak

log
63*log
612 +log
622
= log
63(log
63+log
64)+log
622= log
623+2log
62*log
63+log
622=
(log
63+log
62)
2= (log
66)
2= 1
21 lis 22:22
michalo896: nie czaje tego, ale dzięki
21 lis 22:35