matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wartość bezwzględna
flow:
Przykłady z obliczania wartości bezwzględnej. a) |x+
1
2
|=4 b) |x−1|=5 c) |x+
3
4
|=
2
3
d) |−x−1|=2 Dzięki
21 lis 21:38
krystek:
1
1
x+
=4 lub x+
=−4 i licz pozostałe analogicznie
2
2
21 lis 21:40