Rozwiąż nierówność
Gośka: 2x3−5x2−4x+10≥0
21 lis 21:19
ICSP: 2x
3 − 5x
2 − 4x + 10 ≥ 0
x
2(2x − 5) − 2(2x−5) ≥ 0
(x
2 − 2)(2x − 5) ≥ 0
(x −
√2)(x +
√2)(2x − 5) ≥ 0
dokończ
21 lis 21:22
Gośka: będzie tylko x=√2 i x=212 ?
Czyli x∊(−∞,√2>∪<212,+∞)
21 lis 21:40
Gośka:
21 lis 21:40
ICSP: a x = −√2 ?
21 lis 21:44
Gośka: to 0 też się zalicza?
21 lis 21:49
ICSP: są trzy pierwiastki
x =
√2
x = −
√2
Musisz narysować wykres wielomianu stopnia III
21 lis 21:55
Gośka: A ok, myślałam, że x=−√2=0 się nie wlicza w to
21 lis 21:57