matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zespolone
Tomek:
mam problem z tym zadaniem , jak można je rozwiazać ? z
5
+i
3
z
2
=0 z góry dziękuję za pomoc
21 lis 21:16
ICSP:
zauważyć że : z
5
+ i
3
z
2
= 0 ⇒ z
2
(z
3
+ i
3
) = 0 ⇒ z
2
(z+i)(z
2
− iz − 1) = 0 Teraz już prosto
21 lis 21:17