Oblicz pochodną
taktojawojtek:
21 lis 20:53
wredulus_pospolitus:
i problem polega na
21 lis 21:03
taktojawojtek: Robię jakiś głupi błąd przy potęgowaniu i nie potrafię go znaleźć.
21 lis 21:18
krystek: Zapisz obliczenia poprawimy
21 lis 21:42
taktojawojtek: Rozwiązałem. Znalazłem błąd podczas wpisywania obliczeń. Ale mam za to inny przykład:
pochodna f(x)=
√4−x to jest:
21 lis 22:04
john2: | | 1 | | 1 | |
jak już, to c) |
| * (0 − 1) = |
| * (− 1) = ... |
| | 2√4 − x | | 2√4 − x | |
22 lis 09:18
taktojawojtek: Dzięki za pomoc.
24 lis 15:41