prosze pomocy
pary: Oblicz
Log o podstawie 1/3 z 27
Log o podstawie 27 z pierwiastek 3
Log o podstawie pierwiastek 3 z 27
Log o podsatwie 27 z 3 pierwiastek 3
21 lis 20:50
dero2005:
log13 27 = x ⇔ (13)x = 27
(13)x = (13)−3
x = −3
21 lis 20:55
nieznajoma: A RESZTA DLAEJ NIE KUMAM
21 lis 21:04
dero2005:
log
a b = x ⇔ a
x = b
log
27 √3 = x
27
x =
√3
(3
2)
x = 3
12
3
2x = 3
12
2x =
12
x =
14
załapałaś?
21 lis 21:15
Janek191:
log
27 √3 = x ⇔ 27
x =
√3 ⇔ (3
3)
x = 3
12 ⇔
| | 1 | | 1 | |
⇔ 33x = 312 ⇔ 3x = |
| ⇔ x = |
| |
| | 2 | | 6 | |
21 lis 23:09
Janek191:
log
√3 27 = x ⇔ (
√3)
x = 27 ⇔ ( 3
12)
x = 3
3 ⇔
| | x | |
⇔ 3x2 = 33 ⇔ |
| = 3 ⇔ x = 6 |
| | 2 | |
21 lis 23:12
Janek191:
log
27 3
√3 = x ⇔ 27
x = 3
√3 ⇔ (3
3)
x = 3
1*3
12 ⇔
| | 3 | | 1 | |
⇔33x = 3112 ⇔ 3x = |
| ⇔ x = |
| |
| | 2 | | 2 | |
21 lis 23:15