Wyznacz x.
Dawid: 2y+22=22x
21 lis 20:31
wredulus_pospolitus:
a to 'y' to co to jest
21 lis 20:32
Dawid: sa dwie zmienne,mam wyznaczyc ile wynosi x wzgledem y.
21 lis 20:38
Hajtowy: y+2=2x?
21 lis 20:39
wredulus_pospolitus:
Hajtowy ... mam nadzieję że żartujesz tutaj
21 lis 20:40
ICSP: albo jest to równanie w którym szuka się rozwiązań w liczbach całkowitych, albo mamy do
czynienia z szukaniem funkcji odwrotnej
21 lis 20:42
wredulus_pospolitus:
a skąd takie zadanie masz
21 lis 20:42
wredulus_pospolitus:
2y = 22x − 22
2y = 4x − 4
log2 2y = log2(4x−4)
y = log2(4x−4)
zał. 4x>4 −> x>1
21 lis 20:44
Hajtowy: wredulus
pospolitus, chciałem sprawdzić czy kolega czuwa

Zepsułeś mi to
21 lis 20:45
Dawid: zadanie brzmi: wyznaczyć funkcję f−1 , jezeli:
f(x)=log2(4x−4)
wyznaczyc dziedziny funkcji f oraz f−1
21 lis 20:58