matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy :)
kamil:
Uzupełnij Graf −2 2/3 6 3/5 Ile tu będzie?
21 lis 20:27
wredulus_pospolitus:
nic nie widać
21 lis 20:29
kamil:
6 3/5 − 2 2/3=?
21 lis 20:31
wredulus_pospolitus:
ale co te liczby reprezentują sobą
chodzi Ci o różnicę tych dwóch liczb
a co ma do tego graf
21 lis 20:33
Hajtowy:
3
2
33
8
6
− 2
=
−
= ...
5
3
5
3
Jeśli tak to wygląda, to wspólny mianownik (15) i jazda.
21 lis 20:35
kamil:
jak są umieszczone na grafie
21 lis 20:37
kamil:
dzieki
21 lis 20:38