matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie wykładnicze
Asia :
witam potrzebuje pomocy w zadaniach z równań wykładniczych. jaką metodą najprościej rozwiązać takie równania? (0,375)
x
=
9
64
oraz (12,25)
x
= 3,5
21 lis 19:55
Aga1.:
3
3
(
)
x
=(
)
2
8
8
21 lis 19:57